Aktuality

7.4.2017

Dny Malbecu v The Wine Bar

Oslavte společně s námi vína z Malbecu. 

 

Společně ochutnáme jak původní z Cahors, tak z Argentiny. 

 

Ptáte se kdy? Od 14. dubna do 20. dubna

 

Chuť vína podtrhne Carpaccio, kde na jednom talíři porovnáte chuť evropského s jihoamerickým masem nebo skvělé steaky z obou světadílů!

 

Tradičně připadá tento den na pondělí 17.4., tedy letos vychází na Velikonoce, s tím souvisí i naše otvírací doba. 

 

1.       Velký Pátek normálně otevřeno.

2.       Sobota  od 18h

3.       Pondělí ačkoliv je státní svátek od 17, neboť oslavit dobré víno se přeci musí!

 

V roce 1853 byl založen první statek v Argentině, kde se tato odrůda začala pěstovat. Původně pochází z města Cahors, které se nachází na jihozápadu Francie. Avšak největším producentem Malbecu se stala Argentina. Na počest nejslavnější odrůdy jejich země, rozhodla se 17. duben prohlásit jako Světový den Malbecu. 

 

 

https://www.facebook.com/events/1666991110272449/


Dny Malbecu v The Wibe Bar
24.3.2017

Degustace vín nejen s Friuli

Budeme degustovat převážně vína od butikového vinařství Buiati, které nově najdete na českém trhu pod vlajkou společnosti Filio společně s dalšími víny.


The Wine Bar Praha Arbesovo náměstí


Menu:

- Montasio s Proscioutto di san Daniele 

- konfit z hovězího krku s gratinovanými bramborami 

- Gorgonzola


Kdy: 18.4.2017

Od: 19h

Kde: The Wine bar


Degustovaná vína:

• Sauvignon DOC, Buiati

• Friulano DOC, Buiati

• Frankovka, Pavel Halm

• Cabernet Franc DOC, Buiati

• Momon ros riserva DOC, Buiati

• Terrano DOC, Castello di Rubbia

• Picolit DOC, Buiati

 

Cena na místě 1070,- v předprodeji 990,-

 

 


19.3.2017

Velké Žernoseky vs. Třebívlice

Milovníci nejen dobrého vína,

 

doražte na ojedinělý večer s vinaři. Prestižní lokální derby dvou špičkových vinařství litoměřické podoblasti doprovázené krásným degustačním lokálním menu a výkladem vinařů- samotných pánů Kupsy a Nesvadby. Porovnání ve stejných odrůdách v jeden čas a na jednom místě je vždy velký zážitek.

  

Kde: The Wine Bar and Brasserie

Kdy: 21.3. 2017 od 19h

 

Müller Thurgau

Marinované filátko ze pstruha se salátkem z mladého hrášku a ředkviček

 

Mopr vs Muscat

Staročeská Kulajda se zastřeným vejcem

 

Rýnský Ryzlink

Králičí hřbet s purée z patizonu

Rulandské Modré

 

Jehněčí kýta s pečenou dýní

 

 

Všechny pokrmy a vína můžete ochutnat i jednotlivě.

Rezervujte si místo již dnes - přímo v The Wine Baru nebo na mailu rezervace@thewinebar.cz.

 Více informací naleznete na našich Facebookových stránkách.

The Wine Bar Praha Arbesovo náměstí


24.2.2017

James Bond party

 

 

Vážení zákazníci, milovníci dobrého vína a jídla,

 

nenechte si ujít party v nebezpečně elegantním stylu Bondovek!

 

27. 2. 2017 od 19:00


Čeká na vás mimo jiné kaviár,
Champagne : Dom Perrignon, Bollinger
nebo
Coctail 007...

 

Podávat budeme jídla, která byla opravdu servírována představitelům Jamese Bonda - nejen jako catering, ale také přímo v některé z bondovek. Těšte se třeba na Yorkshirský pudink nebo Kuře Tikka Masala... :-)

 

V rámci večera se odehraje pokerový turnaj. Výtěžek z akce bude věnován nadaci Debra, která pomáhá lidem postiženým tzv. nemocí motýlích křídel.

 

Rezervujte si místo již dnes - přímo v The Wine Baru nebo na mailu rezervace@thewinebar.cz.

 

Více informací naleznete na našich Facebookových stránkách.

 


7.2.2017

Valentýn


Oslavte Valentýn v The Wine Baru s tématem propojení módy, čokolády a vína...

 

 


Menu:


Menu:

Aperitiv

Valdobbiadene Proseco Superiore DOCG Extra Dry Millesimato Castél, vinařství  Merotto

Foi gras s čokoládovou pěnou a ořechy a karamelizovanými jablíčky

TELOS IL BIANCO, Comune di Colognola ai Colli, vinařství Tenuta San Antonio

Rib Eye steak 300 g z plemene Simental s pečenou bramborou

TELOS IL ROSSO, Comune di Mezzane di Sotto – Loc.Monti Garbi, vinařství Tenuta San Antonio

Chilli mousse de Chocholate s limetkovou pěnou

TELOS L’AMARONE, Comune di Mezzane di Sotto – Loc.Monti Garbi, vinařství Tenuta San Antonio

 

Cena menu bez vína:

790,-

Cena s vínem:

1790,-

 

Ke kompletnímu menu navíc Amuse Bouche - 1ks ústřice fine de Claire.

Pro dámy na rozloučenou květina.

 

Partneři:

Bewooden

Prague fabion council

Inconcept

Filio

Dominic James



24.1.2017

Degustace Castelia y León

 

Zveme vás na degustaci Castelia y León s firmou Petrus, nejlepším specialistou na Španělská vína na českém trhu. 

 

31. 1. 2017 od 19:00

 

Program degustace:

Aura Verdejo 2015, oblast Rueda

García Viadero Albillo 2015, oblast Castilla y León

Marques de Caceres Sauvignon Blanc 2015, oblast Rueda

Gorgorito Rosado 2015, oblast Cigales

Tilenus Roble 2011, oblast Bierzo

Cepa Gavilan Crianza 2012, oblast Ribera del Duero

Finca Azaya 2014, oblast Castilla y León – Toro

Tilenus la Florida 2009, oblast Bierzo

Viña Pedrosa Crianza 2014, oblast Ribera del Duero

Valduero Crianza 2012, oblast Ribera del Duero

 

Tapas:

Calamares fritos

Empanada Castellana

Tortilla epañola

Morcilla de Bugros

pečivo

 

Cena degustace včetně tapas: 490,- Kč


Rezervujte přímo v The Wine Baru nebo na e-mailu rezervace@thewinebar.cz.


Další informace také na Facebooku.

 

7.1.2017

Oyster´s party

 

 

Nenechte si 17. ledna od 19 hodin ujít OYSTER´S PARTY!

 

3 různé druhy ústřic
3 různé úpravy
Živá hudba
Velký výběr vína s konvencí i bez a spoustou minerality

 

 

Menu:

 

V nabídce budou 3 druhy ústřic ve 3 různých úpravách (se šalotkou, citronem a vinegretem / zapečené holandskou omáčkou a špenátem / s omáčkou ponzu).

• Fine de Claire N2 ceny :6ks 403,- 12ks 670,-
• Gillardeau N2 ceny :6ks 995,- 12ks 1656,-
• Pink Diamond N2 ceny : 6ks 1345,- 12ks 2242,-

 

Vína speciální nabídka:/mimo této najdete tento den na lístku řadu klasických kombinací
Opera reserva L´Or, Villa Sandi 
Vitovska, Castello di Rubbia 
Bianco de la Borra, Castello di Rubbia

 

Rezervujte si místo již dnes - přímo v The Wine Baru nebo na mailu rezervace@thewinebar.cz.

 

2.1.2017

PF 2017

Vážení zákazníci, milovníci vína,

 

tým The Wine Baru vám děkuje za přízeň v roce 2016 a přeje vám vše nejlepší do začínajícího roku 2017! Ať je pro vás plný štěstí, úspěchu, lásky a - samozřejmě - skvělého vína a jídla!

 

Váš The Wine Bar 

 

----

Dear customers, wine lovers,

 

the team of The Wine Bar thanks you for your custom in 2016 and wishes you all the best in 2017! Have a year full of happiness, success, love and - of course - great wine and food!

 

Yours Sincerely

The Wine Bar

 

21.11.2016

Poznej svůj Pinot!

Kolikrát v životě si takto různorodou paletu stylů jedné odrůdy dáte v jeden den na stůl?
Zveme vás na další z řady speciálních degustací v The Wine Baru & Brasserii. Pro milovníky odrůdy Pinot Noir jsme ve spolupráci se společností Vinovinovino a jejich sommeliérem Marcelem Lázničkou připravili speciální degustaci „Poznej svůj Pinot“, která se bude konat 22. 11. 2016 v degustační místnosti The Wine Baru & Braserie (od 19:30). 
Degustace bude probíhat tzv. ,,na slepo“, z velmi kvalitních skleniček ve dvou ,,flightech“ tak, aby každý účastník měl co nejvíce najednou před sebou, a mohl tak porovnat. Pokud by někdo poznal některé víno ze seznamu včetně ročníku, bude si moci koupit 1 láhev tohoto vína s 50% slevou. Nejde ani tak o to předhánět se, kdo je jak velký znalec, degustátor, ale hlavně užít si různorodost této královské odrůdy v doprovodu vybraných delikates. 
Cena v předprodeji v baru: 1390,- (Předprodej platí při platbě nejpozději do 20. 11. 2016.)
Cena na místě: 1590,-
Welcome drink: Creme de Vin 2014, Dobrá Vinice 

Menu:
Domácí paštika z kachních jater s červeným vínem a brusinkami 
Husí terina s oříšky v listovém těstě
Roastbeef s domácí bylinkovou majonézou a rukolou

Vína:
Jean Marc Boillot - Volnay 1er Cru Carelle Sous La Chapelle 2008
Xavier Monnot - Monthelie Rouge 2013
Domaine Trapet – Gevrey Chambertin 2012
Domaine Pierre Naigeon - Bourgogne Hautes Cote de Nuits VV 2012
Domaine Pierre Naigeon - Gevrey Chambertin 1er cur "Les Cazetiers" 2010
Weingut Georg Breuer - Pinot Noir 2013
Due Terre - Pinot nero 2013
Engelbrecht – Spätburgunder 2012
Vinařství pod Chlumem, Pinot Noir 2015
Vinné sklepy Kutná Hora, Rulandské Modré ,,Na Příčce“ 2014

 

VÍCE INFORMACÍ NA FACEBOOKU

10.11.2016

Beaujolais Nouveau


16. 11. 2016 v The Wine Baru společně oslavíme první francouzské mladé víno z Beaujolais ročníku 2016 a v 22:00 je otevřeme. Během celého večera budou k dispozici různé Village a Cru. Čekají tak na vás čtyři druhy mladého Beaujolais a osm vzorků Cru de Beaujaolais.


Již od 19 hodin budete moci znovu ochutnat naše staré dobré burgundské menu.


Rezervujte si místa co nejdříve přímo v TWB nebo na mailu rezervace@thewinebar.cz!

Akce proběhne ve spolupráci s VINS HRON.

Burgundské menu:

Jambon Persillé s Dijonským salátkem a cornichonkami
Oeuf meurette
Boeuf bourguignon
Hruška pošírovaná ve víně, podávaná na coulis z černého rybízu

31.10.2016

La Furia Roja

 

Vážení zákazníci, milovníci (zejména španělských) vín,

zveme vás na degustace vín z oblasti Rioja a sousední oblasti Navarra, která se v The Wine Baru koná 14. 11. od 19:30.


Rioja je nejproslulejší vinařskou oblastí Španělska. Až do roku 1980 se zde vyrábělo 80 % všech špičkových španělských červených vín. Na vás ovšem kromě červených čekají také vína bílá a růžová.


K vínům pro vás připravil náš šéfkuchař, jak jinak, originální španělské tapas.
Čeká na vás taká živá latinsko-americká hudba!

Cena řízené degustace: 250,- Kč.

Omezený počet míst! Rezervujte si co nejdříve na mailu rezervace@thewinebar.cz.


27.10.2016

Otevírací doba 28. 10.

 

Vážení zákazníci, v pátek 28. 10. máme z důvodu státního svátku otevřeno jako v sobotu, tedy 16:00 - 23:00.

Dear customers, on Friday, we are opened 4 - 11 p.m., due to the national holiday.



20.10.2016

Mladá vína z Vinařství pod Chlumem

 

Nenechte si ujít speciální nabídku mladých vín z Vinařství pod Chlumem!

 
Od 1. 11. do 10. 11. 2016, nebo do vyprodání zásob za jednotnou cenu 220,- za lahev! 

5.10.2016

Halloween v The Wine Baru

Přijďte do The Wine Baru stylově oslavit Halloween!

Můžete se těšit na speciální halloweenské menu, ve kterém nebude chybět pečená dýně s lososem a bylinkami, krvavé carpacio z červené řepy nebo rakvičky se šlehačkou.

Samozřejmě na vás čekají také skvělá vína.

Každý, kdo přijde v halloweenském kostýmu, dostane zdarma welcome drink.

 

Halloween v The Wine Baru se koná ve spolupráci s Vinařství Pod Chlumem z Loun. Součástí večera bude řízená degustace jejich vín (v ceně konzumace). Vinná degustace bude řízena hlavním vinařem Vinařství Pod Chlumem Lubošem Bílíkem.

 

V rámci večera proběhne také další slosování dotazníků s hodnocením o zajímavé ceny...

 

Vstupné na místě 890,- (včetně rautu), cena v předprodeji 790,-. Rezervujte (a o informace k předprodeji pište) na rezervace@thewinebar.cz.

5.10.2016

La Spinetta

La Spinetta v ČR a v The Wine Baru

DEGUSTAČNÍ VEČER

 

Na počest uvedení jednoho z nejprestižnějších vinařství Piemonte LA SPINETTAna český trh vás 18. 10. od 19:30 zveme do The Wine Baru & Brasserie na zcela mimořádný degustační večer.

Akce proběhne ve spolupráci se společností ENO, která převzala exkluzivní zastoupení celého vinařství, včetně usedlostí v Toskánsku a ve Venetu.


 

Vstupné na místě 1890,- Kč (v předprodeji 1690,-). Rezervujte (a o informace k předprodeji pište) na rezervace@thewinebar.cz.

 

   

5.8.2016

Připravujeme pro vás

 

Nezahálíme a neustále pro vás plánujeme novinky, sezónní menu, zajímavé degustace a další akce.

 

Malá "ochutnávka" toho, na co se můžete těšit v nadcházejících měsících:

 

ZÁŘÍ bude ve znamení ve znamení Pinot Gris (Rulandské Šedé, Pinot Grigio).

 

Na ŘÍJEN pro vás připravueme sezónní menu s bílým lanýžem, ve spolupráci s firmou ENO a jejich víny z Piemonte. 3. úterý v měsíci se můžete těšit na degustační večeři.

 

V LISTOPADU pak samozřejmě neopomeneme již tradičně oslavit Svátek svatého Martina. Proběhne Setkání všech Martinů a Martin a svatomartinské hody. Třetí čtvrtek v měsíci pak bude Beaujolais party. Opět tak společně zvoláme: "Le Beaujolais nouveau est arrivé!" 

 

Sledujte naše webové a Facebookové stránky!

1.8.2016

Degustace Alsaských Ryzlinků

25.7.2016

MĚSÍC RÝNSKÉHO RYZLINKU

 
Vážení milovníci vína a především Rýnského Ryzlinku,
 

připravujeme pro vás na srpen zvláštní akci - MĚSÍC RÝNSKÉHO RYZLINKU.

 
Po celý měsíc budete mít u nás možnost ochutnat Rýnský Ryzlink každý den jinak. Postupně se v The Wine Baru jako víno dne objeví celý svět této odrůdy. 
 

Během srpna budete moci postupně ochutnat vína odrůdy Ryzlink Rýnský z různých koutů nejen Čech a Moravy ale i Německa, Rakouska a jiných zemí. K tomu bude ve speciální nabídce jídel vždy něco tradičního z oblastí, kde je Rýnský Ryzlink doma.


Aktuální informace sledujte na našich Facebookových stránkách.

 

TRADIČNÍ OBLASTI - RYZLINK RÝNSKÝ:Tradiční oblasti:

· Rheingau

· Mosel

· Pfalc

· Nahe

· Rheinhessen

· Wachau

· Kamptal

· Kremstal

· Mělnicko

· Litoměřicko

· Znojemsko

· Mikulovsko

· Velkopavlovicko

· Slovácko

 

9.7.2016

Jehněčí hody

 

 

 

Vážení zákazníci,

 

připravili jsme si pro vás opravdovou libůstku. Zbourali jsme celé šestiměsíční jehně, které k nám zcela čerstvé dorazilo z certifikovaného BIO hospodářství majitele Vinných sklepů Kutná Hora Lukáše Rudolfského.

 

Pyšní se mimo jiné certifikací BIO a DEMETER (značka produktů biologoicko-dynamického zemědělství).

 

SPECIÁLNÍ JEHNĚČÍ MENU NALEZNETE ZDE

 

Co je to vlastně biologicko-dynamické zemědělství? Ne, nejedná se o skutečného významu prostou záminku vyšší ceny, ale o jednu z nejstarších metod ekologického zemědělství, jejíž vznik se datuje od roku 1924. Dnes touto metodou hospodaří přes 4000 podniků ve více než čtyřech desítkách zemí světa.
V chovu zvířat se dbá na pohodu zvířat a také na zachování jejich integrity. Dává se přednost krmivům z vlastního podniku, případně z jiných biodynamických podniků. Kvalita, složení i původ krmiva přitom mají velkou váhu.
Primární snahou biodynamických zemědělců byla vždy produkce kvalitních potravin, prospívajících člověku ve všech jeho součástech, jeho tělu, duši i duchu.

 

 

8.7.2016

ROSÉ NIGHT


Vážení zákazníci, milovníci dobrého vína,


přijďte s námi oslavit léto s degustací vybraných růžových vín a sluncem vonícím menu.

 

18. 7. 2016 od 19:30

Arbesovo náměstí 7, Praha 5

 

Vstupenky lze zakoupit v předprodeji, pro bližší informace pište na info@thewinebar.cz.

 

Omezený počet míst! - REZERVUJTE SI VSTUPENKY S PŘEDSTIHEM

online na našich webových stránkách nebo na mailu rezervace@thewinebar.cz.

 

Cena v předprodeji (do 15. 7.): 1150,-

Plná cena vstupenky: 1340,-

 

 

 

V ceně vstupenky:

 

 

Víno:

 

 

Toscana rosato, Cantina d´Italia, Itálie

Pinot Grigio blusch, Cantine Pirovano, Itálie

Trilogie rosé, Chateau Viranel, Francie

Cremant de Bordeaux rosé, Vinobles Dubart, Francie

Rosé de Nit DO Cava, José Raventos i Blanc, Španělsko

Vetiver rosado, Bodega Ontaňón, Španělsko

Ontaňón Clarete,  Bodega Ontaňón, Španělsko

 

 

Výběr ze 2 variant menu:

 

 

1

2

Sopa de Ajo (španělská česneková polévka)

Gaspacho

Řecký salát

Lilková pěna s olivami

Grilované sardinky plněné špenátem

Krutí Picatta s gratinovanými bramborami

Grilovaná kotleta z iberijského prasátka

Grilovaná kotleta z iberijského prasátka

Vínové želé s limetovou pěnou a okvětními lístky růží

Studená třešňová polévka

 

 

PARTNER AKCE:

wine4YOU

 

(Menu bude připraveno pro případné zájemce již od 19:00.

Změny v menu jsou vyhrazeny).

 

 

 

13.6.2016

Sedmičky versus magnumy

 

Mnoho znalců říká, že víno zrající v láhvi magnum je lepší než v lahvi 0,75l. Přijďte vyzkoušet, zda mají pravdu. 


Degustace bude doprovázena porovnávacím degustačním menu, kdy budeme porovnávat naslepo neporovnatelné



Kdy: 21.6. 2016 od 19:00h
Kde: The Wine Bar, Arbesovo nám. 7
Vstupné: 1.450 Kč

 

Rezervace: rezervace@thewinebar.cz

 

8.4.2016

SLOW FOOD & SLOW WINE


Přijďte s námi oslavit 2. "narozeniny" The Wine Baru & Brasserie! 

Srdečně vás zveme na

večer jarní francouzské kuchyně a skvělého vína s tombolou o zajímavé ceny.

 

17. 5. 2016 od 19:00

Arbesovo náměstí 7, Praha 5

 

 

Cena vstupenky: 1690,-

 

REZERVUJTE SI VSTUPENKY S PŘEDSTIHEM

online na našich webových stránkách nebo na mailu rezervace@thewinebar.cz.

 

Vstupenky lze také zakoupit v předprodeji, pro bližší informace pište na info@thewinebar.cz.

V případě zakoupení vstupenky v předprodeji

do 1.  5. 2016  sleva  - cena  1490 ,-.

 

 

V ceně vstupenky:

Welcome drink: PATTON Le Général Brut méthode champenoise

 

Víno:

Andlau Riesling, Kreydenweiss

Petit Chablis, Domaine de Oliveira Lecestre

Sara´s rosé, Springer

Veltlínské Zelené ps, Halm

Frizzante Zweigeltrebe Rosé Hartberg 2014, Weingut Lagler

Menu:

Šneci po burgundsku

Jambon Persillé

Chřest s holandskou omáčkou

Rebarborový koláč

Jahody se šlehačkou

 

 

 

 

 

 

 

6.4.2016

Degustace Valle du Rhone Sud

 

Je nám potěšením pozvat vás na průřezovou degustaci jižní Rhony, plnou prestižních vín od 

geniálních vinařů a doplněnou večeří, sestavenou z receptů michelinské šéfkuchařky Margot Zhang, 

která tyto pokrmy vytvořila pro Domaine de la Mordorée přímo k jejich vínům. Kombinace testovali 

renomovaní kritici a s hrdostí oznámili, že fúze evropských vín s asijskou kuchyní opět slavila 

úspěch.

 

Kdy: 26. 4. 2016 od 19:00

Kde: The Wine Bar & Brasserie, Arbesovo náměstí 7, Praha 5

Vstupné: 1570,-

 

Reservace: m.marek@vinsdefrance.cz


21.3.2016

Prague Cuisine Supper Club - akce v The Wine Baru

 

Vážení zákazníci,

 

ve spolupráci s Prague Cuisine Supper Club vás srdečně zveme na speciální akci.

 

Členové Supper Clubu mají 12. 4. 2016 u nás možnost ochutnat vybraná francouzská jídla ze speciálně připraveného menu.

 

Zakupte si voucher v e-shopu Prague Cuisine a vychutnejte si například Boeuf bourguignon. Sklenka dokonale spárovaného vína je v ceně.

Podronější informace naleznete například na Facebooku nebo portálu CityBee.

 

Těšíme se na vás!

 

16.3.2016

Není voda jako voda...

 

Rozšířili jsme pro vás naši nabídku nealkoholických nápojů o exkluzivní vodu Chateldon.

 

K vínu je dobré pít vodu a ke skvělému vínu samozřejmě ideálně tu nejlepší vodu!

 

Chateldon z francouzské oblasti Auvergne je pravou perlou mezi balenými vodami. Tato perlivá minerální voda je velmi vzácná a unikátní tím, že je přírodně perlivá.

 

Její bublinky jsou nesmírně jemné, bez nepříjemného nadýmavého účinku běžných perlivých vod. 

 

Neobyčejně čistá voda Chateldon má zcela výjimečnou chuť a rozhodně ji nekoupíte v běžných obchodech. Tento "Rolls-Royce minerálních vod", jak často bývá Chateldon nazýván, nabízí nejlepší světové restaurace.

 

Údajně se voda Chateldon vozila na stůl krále Ludvíka XIV. do zámku ve Versailles, stáčí se tedy od poloviny 17.století...

 

Ochutnejte přírodně perlivou vodu Chateldon a posuďte sami, jaký je rozdíl mezi ní a běžnými minerálkami...

17.2.2016

Napsali o nás

Navštivte sekci TWB v médiích...

3.12.2015

Souboj Ryzlinků Rýnských



Vážení přátelé dobrého vína,


zveme vás na akci Vins de France a Sommelier ACADEMY 


- degustaci Rýnského Ryzlinku -, 

která se koná u nás 15. 12. 2015 od 19h.


Podrobnější informace naleznete v této pozvánce.

16.11.2015

„Le Beaujolais nouveau est arrivé!“

„Le Beaujolais nouveau est arrivé!“

NA 19. 11. JSME PRO VÁS PŘIPRAVILI SPECIÁLNÍ MENU NA OSLAVU TRADIČNÍHO VINAŘSKÉHO SVÁTKU.

tradičním burgundském menu nebudou chybět typické speciality Beaujolais - jižního satelitu našeho milovaného Burgundska -, jako je pravý kohout na víně. Pro co nejautentičtější zážitek jsme pro vás suroviny dovezli z Francie.

To vše v kombinaci s mladým vínem z Beaujolais, doplněným staršími a vyzrálejšími víny z apelací Crus de Beaujolais. Menu do vyprodání zásob! - Rezervujte si místo již dnes!

21.8.2015

Novinka: Ochutnejte pravý Bretaňský CIDRE!

Rozšířili jsme pro vás nápojový lístek o další pečlivě vybraný nápoj. Nově tak u nás můžete ochutnat pravý francouzský CIDRE z Bretaně!

 

Tento jedinečně osvěžující, mírně alkoholický nápoj vzniká kvašením jablečné šťávy, zrající v dubových sudech. Přinášíme vám ten nejkvalitnější a jediný pravý, tedy vyráběný ze 100% jablečné šťávy z prvního lisování. 

 

Vybrat si u nás můžete z několika variant, a zvolit si tak, jestli si perlivý cidre vychutnáte sladký, polosuchý či suchý.

 

 

 

12.8.2015

MIMOŘÁDNÁ AKCE - Ochutnejte vína z celého světa za akční cenu


Prodlužujeme naši mimořádnou akci!


Stále ještě u nás můžete ochutnat vína z různých vinařských regionů celého světa za akční cenu 50 Kč za skleničku (0,125l).

 

3.8.2015

HLEDÁME KUCHAŘE

 

Rozšiřujeme svůj tým a hledáme kuchaře na plný úvazek. Pro bližší informace pište na mail info@thewinebar.cz a připojte svůj životopis.

 

Nabízíme: práci v atraktivním prostředí, nové zkušenosti, odpovídající platové ohodnocení.


Požadujeme: Praxi v oboru, nadšení a zápal pro gastronomii. 


Nástup možný ihned, nebo dle dohody.

9.6.2015

Otevřeli jsme pro vás zahrádku!

 

 Opět jsme pro vás otevřeli záhradku. Přijďte si k nám užít krásné léto u sklenky vynikajícího vína. 

 

27.2.2015

Nové menu a vinný lístek

 

 

Připravili jsme pro vás nové menu a vinný lístek.

 

12.2.2015

Valentýn v The Wine Bar & Brasserie

Vážení milovníci dobrého vína a milovníci vůbec,

 

přijďte oslavit den Svatého Valentýna do The Wine Baru & Brasserie!
Čeká na vás vybrané romantické menu, doplněné vhodnými víny.


15.12.2014

OTEVÍRACÍ DOBA O SVÁTCÍCH A MEZI SVÁTKY

 

 

24. 12. - 28. 12. - ZAVŘENO

29. 12. - 30. 12. - OTEVŘENO

31. 12.: V případě zájmu o soukromou akci pro 25 a více osob pro vás velmi rádi připravíme Silvestra podle vašich představ. Kontaktujte, prosím, v případě zájmu pana Martina Šebestu: 608 88 66 09

1. 1. - ZAVŘENO

Pozn.:

19. 12. je The Wine Bar & Brasserie již plně obsazen, nepřijímáme proto bohužel na tento den další rezervace.

18.11.2014

„Beaujolais Nouveau est arrivée!“

Vážení přátelé,

v těsném závěsu za svatomartinskou husičkou a mladým vínem z Moravy a Čech se k našim tuzemským vinařům připojí jejich francouzští kolegové z jižního Burgundska, kteří již tradičně třetí čtvrtek v listopadu radostně zvolají:

 

„Beaujolais Nouveau est arrivée!“

 

The Wine Bar & Brasserie

Arbesovo náměstí 257/7, Praha 5 Smíchov

20. 11. 2014, 12.00 – 23:00

 

U nás rovněž započnou oslavy prvního francouzského mladého vína z našeho milovaného Burgundska, respektive jeho jižního satelitu Beaujolais. A jelikož je Burgundsko spojeno s úžasnou gastronomií, můžete se těšit na tradiční burgundské menu, ve kterém nebudou chybět typické speciality tohoto kraje, jako je Boeuf bourgignon či burgundské regionální sýry. To celé v kombinaci s mladým vínem z Beaujolais doplněným staršími a vyzrálejšími víny z apelací Crus de Beaujolais.

 

Beaujolais – menu:

 

 

Domácí husí Rillet s opečeným toastem

 

Jambon Persillé se salátkem a cornichonky

 

Boeuf bourgignon s máslovými bramborami

 

Variace burgundských sýrů

 

 

Nabídka rozlévaných vín z Beaujolais:

 

Beaujolais Nouveau Viillage blanc AOC 2013 Coteau de Vallieres

 

Beaujolais Nouveau Viillage AOC 2014 Coteau de Vallieres

 

Beaujolais Nouveau AOC 2014 Cellier St. Nicolas

 

Morgon  AOC Cotes de Py ,,Crus de Beaujolais“ 2008 Potel - Aviron

 

 

 

RSVP, info: 776 265 086, 608 886 609,

rezervace@thewinebar.cz,

 

nebo online rezervačním formulářem.


6.11.2014

Přijďte k nám na SVATOMARTINSKÉ HODY!

 

11. 11. sice Martin asi opět nepřijede na bílém koni, ale naši dva Martinové pro vás místo toho připravili SVATOMARTINSKÉ HODY!

 

Čeká na vás skvělé svatomartinské menu, vybraná mladá vína ročníku 2014 a samozřejmě skvělá atmosféra!

 

Začínáme, jak jinak, v 11:11 a pokračovat budeme, dokud nám nedojdou zásoby. Chcete-li tedy mít jistotu, že se na vás husička dostane, co nejdříve si rezervujte místo!

 

Těšíme se na vás!

 

 

PLEASE, FIND THE INFORMATION IN ENGLISH HERE....

19.8.2014

Soutěžte s námi o vouchery!

FOTOGRAFICKÁ SOUTĚŽ S  

Soutěžte na našich Facebookových stránkách a vyhrajte poukaz ke konzumaci v našem vinném baru s braserií. Vyhrává každý!

 

 

Podmínky soutěže: „Olajkujte“ naši FCB stránku, vyfoťte se v The Wine Baru & Brasserie se zakoupenou lahví vína a vložte fotografii na naši FCB zeď s Vaším jménem a textem „TWB&B soutěž“.

 

Poukaz ke konzumaci v našem vinném baru s braserií zaměřeném na Burgundsko vyhraje soutěžící, jehož fotografie získá nejvíce „lajků“.

 

1. cena: poukaz v hodnotě             3.000,- Kč
2. - 3. místo: poukaz v hodnotě          1.000,- Kč
4. - 5. místo: poukaz v hodnotě                500,- Kč

Navíc každý, kdo se zúčastní soutěže, získá sklenku vína nebo destilátu zdarma!
 
 

 

Soutěž trvá do 31. 10. 2014. Organizátor si vyhrazuje právo měnit podmínky soutěže. Účastí v soutěži dává soutěžící souhlas se zveřejněním osobních údajů, které uvede, a potvrzuje, že ke vložené fotografii disponuje autorskými právy a nezasahuje jejím zveřejněním do práv dalších osob.

 

The Wine Bar & Brasserie, Arbesovo náměstí 7, Praha 5. www.thewinebar.cz

 

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR - Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

21.7.2014

ZMĚNA OTEVÍRACÍ DOBY

Vážení zákazníci, pro letní měsíce dočasně měníme otevírací dobu a o sobotách budeme mít zavřeno.

Aktuální otevírací doba:

Po - Pá: 11:30 - 23:00

So, Ne: zavřeno

Děkujeme za pochopení!

11.6.2014

Vína měsíce června

Chcete ochutnat fantastická vína, která obvykle nenaleznete v nabídce rozlévaných vín? Připravili jsme pro vás speciální akci s názvem VÍNO MĚSÍCE, v rámci které u nás budete mít každý měsíc možnost ochutnat po sklenkách vybraná vína, jaká jsou běžně dostupná jen po celých lahvích.

 

Pojďte s námi poznávat vína z těch nejfamóznějších vinařských regionů Francie!


Zde si můžete stáhnout vinný lístek s víny měsíce června.

23.5.2014

Novinka v našem menu - ŠNECI PO BURGUNDSKU

 

 

Už jste ochutnali jednu z nejvyhlášenějších francouzských specialit?

Nově si můžete u nás objednat ŠNEKY PO BURGUNDSKU (Escargot Bourguignonne)!

Šneci jsou delikatesa, kterou již staří Římané sbírali a chovali a obohacovali jimi své gastronomické rauty.

 

Chuťově je šnek velmi jemný a navíc je dietní a zdravý.

 

Nejvíce šneky jako delikatesu proslavilo Burgundsko. Šneci po burgundsku jsou zde typickou vyhlášenou lahůdkou. Pije se k nim obvykle víno Meursault.


Dobrou chuť!

21.5.2014

Speciální menu

 

Náš tým ve spolupráci s těmi nejlepšími dodavateli pro vás neustále hledá nové ojedinělé gurmánské zážitky. Nenechte si ujít naše aktuální speciální menu 

- dny Champagne J. Dumangin & Fils et Spécialités Dumangin.

Ochutnejte fantastické kachní foie gras, připravované ze speciálních surovin od vinařské značky Dumangin Champagne a provázené, jak jinak, šampaňským vínem Dumangin!

Celé menu naleznete zde.

 

9.5.2014

VÍNA MĚSÍCE

 

My v The Wine Baru & Brasserie milujeme skvělá vína. Především francouzská a to zejména ta z Burgundska, ale i z dalších famózních francouzských vinařských oblastí.

 

Chceme se s vámi, našimi hosty, podělit o radost z poznávání skutečně fantastických vín, a proto jsme náš vinný lístek obohatili o speciální nabídku rozlévaných vín, která se bude obměňovat každý měsíc. Současně si vždy vína vybraná pro daný měsíc představíme...

 

V rámci VÍN MĚSÍCE máte každý měsíc možnost ochutnat výběr skutečně fantastických vín, jaká se obvykle prodávají pouze po lahvích. U nás je může ochutnat po sklenkách, a třeba tak objevit své nové zamilované víno.

 

Pojďte s námi poznávat rozličná fantastická vína z těch nejlepších vinařských regionů!


Více informací o VÍNECH MĚSÍCE naleznete zde.

5.5.2014

Nepromeškejte žádné zajímavé novinky!

Nechcete přijít o novinky, pozvánky na akce a další zajímavosti? Přihlaste se k odběru našeho newsletteru. Formulář naleznete dole na úvodní stránce webu.

 

3.5.2014

Ochutnejte Burgundsko: Jambon Persillé

Šunka v aspiku s petrželí patří mezi typické francouzské lahůdky.


Tento úchvatný tradiční pokrm je pravým klenotem vydatné burgundské gastronomie. Nese jasný otisk specifik tohoto regionu, který mnozí považují za pravé srdce francouzské gastronomie. Tradice přípravy Jambon Persillé sahá v Brugundsku až do středověku.

 

Současně je Burgundsko také nejprestižnějším vinařským regionem Francie a regionem s obrovským smyslem pro veselí, oslavy a pohostinnost. Svátků se tu slaví nepřeberné množství a na bohatých stolech naleznete kromě Crémantu a vín z odrůd Pinot Noir a Chardonnay místní speciality, mezi které kromě legendárního Jambon Persillé patří třeba také Boeuf bourgignon, Coq au vin nebo šneci (escargots). 

 
 
Přijďte ochutnat Jambon Persillé a další francouzské speciality do naší vinárny s restaurací zaměřené na Burgundsko!
29.4.2014

Novinky v našem menu!


Salát Caesar "1924"


Salát Caesar zná a ochutnal asi každý. V roce 1930 byl vyhlášen Mezinárodní společností labužníků v Paříži nejlepším receptem pocházejícím z Ameriky za posledních 50 let.

 

Objevuje se v jídelníčcích restaurací v mnoha podobách (a často tak "originálních", že je použití tohoto jména trochu sporné), ale u nás můžete ochutnat tohoto "krále salátů" připraveného podle původní receptury z roku 1924. 

 

Většina historiků se shoduje, že Salát Caesar "vynalezl" restauratér Caesar Cardini (který sice původem byl Ital, ale po první světové válce emigroval do USA). A údajně tuto vyhledávanou lahůdku přivedl do světa gastronomie vlastně tak trochu náhodou. 

 

V Den nezávislosti roku (hádáte správně!) 1924 byl donucen improvizovat se surovinami, které měl k dispozici, a díky jeho kulinářskému nadání z toho vznikl salát, který získal věhlas jeho restauraci a postupně se rozšířil téměř po celém světě.

 

Chcete vědět, jaký tedy je ten správný Salát Caesar podle původní receptury? Přijďte ho ochutnat do naší vinárny s restaurací!


 

Naprostá novinka v naší nabídce


Již od zítřka se můžete těšit na rozšíření naší nabídky burgundských regionálních specialit o naprostou lahůdku, pravý gastronomický zákrak - Jambon Persillé!
 
 
Tato petrželová šunka v aspiku vás naprosto nadchne! Nezapomeňte si k ní vybrat či nechat doporučit některé z našich burgundských vín
 
Jambon Persillé
11.4.2014

Máme otevřeno!

Od začátku dubna je po stěhování a rekonstrukci v provozu The Wine Bar & Brasserie na Arbesově náměstí. Těšíme se na vás!

31.3.2014

REKONSTRUKCE

Vážení zákazníci,

rekonstruovaný wine bar pro vás

znovu otevřeme 4. 4. 2014.

 

Těšíme se na Vás!

Martin a Martin

Pro podrobnější informace volejte: 608 886 609

 

 

Dear customers,

we will reopen on the 4th of April

after reconstruction.

 

We are looking forward to your visit!

Martin and Martin

For more info call: 608 886 609

  1. 608 823 432
  2. Rezervovat stůl Rezervujte si stůl zdarma, pohodlně a spolehlivě s Restu.cz
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace